Mensen die delen
|

Het belang van data delen in de logistiek

In de afgelopen decennia heeft digitalisering de manier waarop we werken, communiceren en zakendoen ingrijpend veranderd.

Digitalisering betekent data. Heel. Veel. Data.

Ook in de logistieke sector, waar technologieën zoals het internet of things, machine learning en artificial intelligence zorgen voor toenemende automatisering en steeds grotere hoeveelheden data. Hoewel deze digitale transformatie veel voordelen biedt, is er ook een uitdaging: het effectief en efficiënt beheren van de enorme hoeveelheid data die gegenereerd wordt door deze technologieën. Van groot belang om de digitale transitie succesvol te laten zijn is het gebruik van standaarden.

Het belang van open standaarden

In deze aflevering van Logistiek met… praat ik met Wout van den Heuvel en Menno Lambooy.

Wout is beleidsadviseur digitalisering bij Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Menno is zelfstandig adviseur op het snijvlak van IT en logistiek Samen zetten ze zich al jaren in om data delen in transport en logistiek voor het bedrijfsleven te verbeteren. We praten over het belang van open standaarden zoals het Open Trip Model en hoe dit werkt in de praktijk. Wout en Menno werpen ook een blik in de toekomst.

Wil je meer weten over het belang van open standaarden voor de logistiek luister dan naar Logistiek met… Wout van den Heuvel en Menno Lambooij via onderstaande speler of je favoriete podcast app. Vergeet ook vooral niet om je te abonneren, zodat je automatisch op de hoogte blijft van nieuwe afleveringen.

Logistiek met... podcast logo

Deze podcast is mogelijk gemaakt door SUTC

Vergelijkbare berichten