De impact van de Hyperloop op de logistieke sector

Vracht wordt vervoerd middels verschillende modaliteiten. We kennen allemaal het wegvervoer, vrachttreinen, schepen en (vracht)vliegtuigen. Daar komt, als het aan Hardt Hyperloop ligt een nieuwe modaliteit bij: de Hyperloop.

Wat is een Hyperloop?

Volgens Wikipedia is een Hyperloop:

De hyperloop is een concept voor een vacuümtrein. Het idee werd in 2012 gelanceerd door Elon Musk en werd sindsdien door meerdere bedrijven en universiteiten opgepikt en verder ontwikkeld. Het is een transportsysteem waarbij gebruikgemaakt wordt van een luchtdrukbuis, enigszins vergelijkbaar met buizenpost, waardoor mensen en goederen getransporteerd worden. Een groot verschil met buizenpost is dat er niet met overdruk gewerkt wordt; de hyperloop vereist een onderdruk. Het concept is gebaseerd op het werk van de Amerikaanse natuurkundige Robert Goddard.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Hyperloop

De Podcast

In de eerste aflevering van de nieuwe Logistiek met… Podcast praat ik met Stan de Caluwe, projectleider bij Hardt Hyperloop. Hardt is een start-up die ontstaan is uit de SpaceX Hyperloop wedstrijd van Elon Musk. De oprichters van Hardt maakten deel uit van het team dat die wedstrijd in 2017 won. Hardt Hyperloop richt zich op de ontwikkeling van de technolgie die nodig is om vracht en mensen met hoge snelheid en zonder uitstoot te verplaatsen.

Hoe Hardt gaat het nu?

Stan legt uit wat de Hyperloop is, hoe de Hyperloop werkt en wat de huidige stand van zaken is en wanneer we de eerste vracht met de Hyperloop kunnen vervoeren. Verder praten Stan en ik over de mogelijkheden die deze nieuwe modaliteit gaat bieden en de impact daarvan op logistieke operaties.

Luister naar Logistiek met… Stan de Caluwe via onderstaande player of zoek ons op in de app waarin jij je podcasts luistert. Vergeet je vooral niet te abonneren, zodat je geen toekomstige afleveringen mist.

Deze podcast aflevering is mogelijk gemaakt door Hardt Hyperloop

Vergelijkbare berichten