Pakketbezorging

De toegevoegde waarde van de last mile

E-commerce heeft in de afgelopen twee jaar een enorme vlucht genomen. Steeds meer producten vinden hun weg naar de consument via webwinkels en pakketbezorgers. Behalve dat consumenten meer producten bestellen via internet worden ze ook veeleisender. De consument van vandaag wil controle over het bezorgproces en zelf bepalen wanneer een pakket wordt bezorgd, waar het wordt bezorgd en hoe het wordt bezorgd. Duurzaamheid speelt bijvoorbeeld een steeds grotere rol. Zo kies ik zelf graag voor bezorging per fietskoerier als die optie wordt aangeboden.

Hoe online retailers zich aan kunnen passen aan de wensen van de consument

Maar hoe pas je je als online retailer aan aan de wensen van de consument? Om consumenten echt te laten kiezen als het gaat om bezorgopties heb je wel integraties nodig met meerdere pakketvervoerders. Of toch niet?

In deze podcast aflevering praat ik met Pieter van den Hoven, oprichter en CEO van StoreShippers, over de veranderende eisen van de consument, over de toegevoegde waarde van de last mile en hoe veel ondernemers het juist daar laten liggen. We praten ook over het belang van het aanbieden van verschillende bezorgopties en hoe je dat eenvoudig voor elkaar kan krijgen.

Wat kunnen we verwachten in de toekomst als het gaat om last mile bezorging? Worden pakketten dan bezorgd waar je bent, in plaats van waar je woont?

WIl je meer weten over de toegevoegde waarde van de last mile, luister dan naar het mooie gesprek dat ik hierover met Pieter had, via de speler hieronder, of via je favoriete podcast app.

Deze podcastaflevering is mogelijk gemaakt door StoreShippers

Vergelijkbare berichten