DHL bouwt duurzame Cityhubs
|

DHL begint aan CityHub nummer 15 en is over de helft

In maart 2024 zal DHL gebruik kunnen maken van zijn CityHub in de omgeving Arnhem. Deze week werd de eerste paal geslagen voor de plek van waaruit het bedrijf duurzame bezorging van pakketten gaat verzorgen voor de regio Arnhem, Velp, Westervoort, Duiven en Zevenaar.

Nieuwe DHL CityHub

Deze nieuwe locatie moet de bestaande vestiging in Duiven vervangen. Het gebouw komt op bedrijventerrein IJsseloord en heeft een aansluiting op verkeersknooppunt Velperbroek. In het gebouw werken straks meer dan 100 werknemers. Deze sorteren en bezorgen er straks dagelijks meer dan 10.000 pakketten. Nu maken deze werknemers al grotendeels gebruik van elektrische voertuigen maar met de verhuizing zal het hele wagenpark geen fossiele brandstoffen meer gebruiken.

Om de duurzaamheidsbelofte volledig in te lossen zal de CityHub worden gebouw volgens de duurzaamheidsnorm BREEAM Outstanding. In de nieuwe vestiging zal geen gas worden gebruikt zal het dak worden voorzien van zonnepanelen.

De CityHub Arnhem is niet de eerste en niet de laatste van de CityHubs die DHL zal bouwen. Met deze locatie staat de teller op vijftien en zijn er nog twaalf te gaan.

Luister deze podcast

In de onderstaande podcast met Moss Dolman komen de verschillende CityHubs uitgebreid aan bod.

Vergelijkbare berichten