Magazijn met automatisering in Lego stijl
|

Toekomstbestendige logistiek: de kracht van interimmanagement en specialisatie

Grote verstoringen in de logistiek volgen elkaar in hoog tempo op. En dat terwijl de sector het al niet makkelijk had. Het blijkt steeds moeilijker om goed personeel te vinden. Daarnaast is er door de toenemende mate van digitalisatie en het gebruik van geavanceerde technologie steeds meer specialistische kennis nodig. En dan hebben we het nog niet eens over de kennis die nodig is om bij te blijven op het gebied van duurzaamheid, een onderwerp dat steeds hoger op de logistieke agenda staat.

De impact op de arbeidsmarkt

Automatisering, digitalisering, en een toenemende focus op duurzaamheid. Deze trends hebben niet alleen invloed op de operationele processen maar beïnvloeden ook de arbeidsmarkt. Interimmers spelen een cruciale rol in het overbruggen van de kloof tussen huidige behoeften en toekomstige eisen, door hun flexibiliteit en gespecialiseerde kennis. Over deze trends en de rol die interimmers kunnen spelen sprak ik recent met Pascal van Beek en Wilbert Stoutjesdijk. Pascal en Wilbert zijn de oprichters van UC Group, een een Interim- en consultancy bureau gespecialiseerd in supply chain en logistiek. Zij waren te gast in de Logistiek met… podcast.

Interimmers als bruggenbouwers

Logistieke bedrijven kunnen interimmers gebruiken om hun operaties naar een hoger niveau te tillen. Ze brengen niet alleen tijdelijke verlichting in tijden van nood maar fungeren ook als katalysatoren voor verandering en innovatie binnen bedrijven. Als externen hebben zij een frisse blik, die ze combineren met gespecialiseerde vaardigheden.

Het belang specialisatie en voortdurende ontwikkeling

De podcast belicht verder het belang van specialisatie binnen de logistiek. In een tijd waarin de complexiteit van supply chains toeneemt en technologische vooruitgang een constante is, kunnen interimmers niet langer generalisten zijn. Ze moeten zich specialiseren in specifieke domeinen om waarde te blijven bieden aan hun opdrachtgevers. Volgens de visie van Pascal en Wilbert is het belangrijk dat interimmers zich focussen op die processen waar ze goed in zijn en dat ze kennis en kunde inroepen bij collega experts, als die kennis nodig is.

Wil je meer weten over hoe je een logistiek operatie met hulp van de juiste interimmers naar een hoger niveau kan brengen, luister dan naar Logistiek met… Pascan van Beek en Wilbert Stoutjesdijk via de speler hieronder, of in je favoriete podcast app.

Deze podcastaflevering is mede mogelijk gemaakt door UC Group

Vergelijkbare berichten