Drones in een haven met containerschepen en kades met containers en kranen
| |

Drones maken logistiek efficiënter, duurzamer en veiliger

Het is niet de vraag of er autonoom vliegende drones zullen worden ingezet in de logistiek, maar vooral wanneer. Als Rotterdammer vind ik het mooi om te zien dat een Rotterdamse organisatie, de stad Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam hier een voortrekkersrol in spelen.

Rotterdam loopt / vliegt voorop

Spin in het web is Droneport Rotterdam, een organisatie die is opgezet als catalisator en aanjager van de inzet van drones. Ze ontwikkelen een innovatie-ecosysteem voor autonome en onbemande middelen (drones), zowel op het water als in de lucht. In dat ecosysteem faciliteren zij het ontwikkelen, testen en beheren van drones in de haven, de luchthaven, de stad en in de regio. En dat is nodig. Veel verschillende partijen zullen moeten samenwerken om het gebruik van drones mogelijk te maken.

Drones in de haven, de stad en de regio

Kortgeleden had ik het genoegen om te praten met Arthur Dallau, mede-oprichter van Droneport Rotterdam. Ik sprak met hem over de huidige stand van zaken als het gaat om drones in Nederland. Het gaat de goede kant op, maar er is nog veel te doen. Met name aan de kant van wetgeving en regulering moet de overheid aan de slag om effiiënt gebruik van drones mogelijk te maken.

Het mooie van dat gesprek is dat het plaatsvond in de Klets.Media studio, waar de Logistiek met… Podcast wordt opgenomen. Je kunt dus meeluisteren!

In de podcast aflevering Logistiek met Arthur Dallau… over hoe drones de logistiek en andere sectoren efficiënter, duurzamer en veiliger maken, praten Arthur en ik behalve over de huidige stand van zaken ook over wat bedrijven, overheden en instanties moeten doen om autonome drone operaties mogelijk te maken. Verder legt Arthur uit wat er allemaal komt kijken bij een dronevlucht en geeft hij mooie voorbeelden van hoe drones nu al worden toegepast. Aan het einde van de aflevering gaan we in op hoe de toekomst van drones in Nederland (en de rest van de wereld) er uit ziet.

De aflevering is te beluisteren via de speler hieronder of in je favoriete podcast app.

Voor wie alles wil weten over drones in de Regio Rotterdam organiseert Droneport Rotterdam op 5 maart het event U-SPACE REVOLUTION IN ROTTERDAM op het RDM terrein in Rotterdam. Kijk hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

Deze podcastaflevering is powered by Droneport Rotterdam

Imagecredit: DALL-E

Vergelijkbare berichten