|

Jong logistiek talent: de toekomst van de logistiek

Als er iets belangrijk is voor de logistieke sector in Nederland, dan is het wel het aantrekken van jong talent. Al jarenlang kampt de sector met een tekort aan personeel. De toegenomen digitalisatie, innovatie en automatisering in de logistiek hebben er voor gezorgd dat werken in de logistiek steeds aantrekkelijker wordt en een toenemend aantal jonge talenten vindt zijn/haar weg naar de logistiek. Jong Logistiek Nederland is de organisatie die zich voor deze jonge talenten en de sector inzet.

2 talenten aan het woord

Op het afgelopen Jaarcongres van Jong Logistiek Nederland schoven twee young professionals bij mij aan voor een live opname van een Logistiek met… aflevering om te praten over hoe leuk het is om te werken in de logistiek.

Matthew Harteveld is Operations Manager bij Bertschi en Stein van Est is Senior Director Fulfilled by Maersk, bij Maersk. Ik praat met hen over de verschillende stappen die ze tot nu toe in hun carriere hebben gemaakt, over wat ze meemaken en over welke eigenschappen je nodig hebt om succesvol te zijn in de logistiek. We praten over duurzaamheid en digitalisatie, het belang van mentorschap en er komen aan het einde nog goede vragen uit het publiek.

Een waarschuwing moet hier wel gegeven worden: werken in de logistiek is bijzonder verslavend!

Jong Logistiek Nederland

De podcast aflevering is opgenomen op het recent gehouden jaarcongres van Jong Logistiek Nederland. JLN zet zich in voor young professionals die werken in de logistiek en promoot de sector onder die doelgroep. Zo organiseren ze bedrijfsbezoeken en speed-dates, geven acte de presence op logistieke evenementen en verzorgen gast-colleges. Je kunt hier meer informatie vinden over wat ze doen en wat ze voor jou kunnen betekenen.

Luister naar het leuke gesprek dat ik met Matthew en Stein had via de speler hieronder of zoek naar “Logistiek met…” in je favoriete podcast app.

Deze podcast aflevering is mede mogelijk gemaakt door Jong Logistiek Nederland, Bertschi en Maersk

Vergelijkbare berichten