elektrisch rijden

Bij Lidl zetten ze vaart achter elektrisch rijden

Iedereen heeft zijn verantwoording bij de transformatie naar een duurzamere maatschappij. Zeker de bedrijven die belangrijk zijn voor consumenten, zoals de supermarkt. Lidl neemt deze uitdaging serieus en geeft gas wanneer het gaat over elektrisch rijden.

Lidl gaat volledig over op elektrisch vervoer

Wanneer je voor je bedrijf met vrachtwagens goederen vervoert dan krijg je de komende jaren te maken met de zero emissie zones. In heel veel steden. Dit betekent dat bestel- en vrachtauto’s in de ZE-zone’s vanaf 1 januari 2025 uitstootvrij moeten zijn. Voor verschillende voertuigen zijn er dispensaties aan te vragen tot 2030. Overigens zal Lidl vanaf 2024 al helemaal geen diesel voertuigen gaan gebruiken. Vanaf dan rijden ze met een vloot bestaande uit elektrische voertuigen en voertuigen die rijden op biobrandstoffen.

Supermarktketen LIDL heeft bekendgemaakt dat ze niet alleen de steden met de ZE-zones uitstootvrij zullen gaan beleveren maar ook alle plaatsen waar filialen van de supermarktketen staan. Dat betekent in het geval van Lidl dat alle dieselvrachtwagens vervangen zullen worden door elektrische vrachtwagens. En de kers op de groene taart is dat dat allemaal voor 2030 zal gebeuren.

Men is al twee jaar bezig om deze ambitie waar te maken door bijvoorbeeld bij de netbeheerder verzwaarde aansluitingen aan te vragen. Intern zijn de berekeningen gemaakt en men heeft het groen licht gegeven voor de transformatie naar elektrisch rijden.

Omdat de vrachtwagens relatief korte afstanden rijden en er veel ritten gecombineerd kunnen worden is de “ver-elektrificatie” van het wagenpark haalbaar.

100% Groene stroom

De benodigde stroom om de vrachtwagens te laden kont onder andere van de zonnepanelen op de daken van de distributiecentra en filialen. Dit zal worden aangevuld met stroom uit de zonneweide Haghorst.

Meer luisteren over dit onderwerp? Luister deze aflevering van Logistiek Met…

Vergelijkbare berichten