ONE Innovation
|

Het knalroze containerschip One Innovation doet zijn best om groen te zijn

Het is een niet-alledaagse verschijning in de havens van Rotterdam. Het containerschip ONE Innovation valt namelijk heel erg op door zijn kleur, want die is knalrose.

ONE Innovation

Dit schip komt uit de serie Megamax-schepen van de Japanse rederij Ocean Network Express (ONE). Het is het eerste schip uit een serie van drie waarbij de rederij heel erg gelet heeft op duurzaamheid. Net als iedereen moet ook de scheepvaart nadenken hoe ze gebruiksvriendelijker omgaan met onze aarde.

Waarom is de ONE innnovation duurzaam?

Afbeelding: Vesselfinder.com

ONE doet dit door schepen te laten bouwen met een bijvoorbeeld een boegwindscherm waardoor het schip minder brandstof verbruikt. Daarnaast is er een reinigingssysteem bedacht voor de uitlaatgassen zodat men voldoet aan de voorschriften van de International Martime Organisation (IMO). De rederij, die nog 5 van deze schepen laat bouwen, wil in 2050 naar nul emissie.

Waarom roze?

Het schip en alle buitenste containers zijn roze geverfd en dat valt op. Dat is niet de enige reden dat men voor de opvallende kleurstelling heeft gekozen. In Japan staat deze kleur voor geluk en dat komt ook tot uiting wanneer de sierkersen in bloei staan.

ONE Innovation

Dit schip heeft een capaciteit van 24.000 containers en is momenteel aan zijn eerste reis ( Maiden voyage) bezig. Op het moment van schrijven ligt het schip in de haven van Rotterdam waar het op vrijdag 14 juli weer zal vertrekken om zijn reis te vervolgen.

Vergelijkbare berichten