|

Revolutie in stadsdistributie: Emissievrije Stadshubs zijn de toekomst

Emissievrije stadsdistributie is een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt en dat is niet zonder reden. Vanaf 2025 komen er in meer dan 30 steden in Nederland emissievrije zones. Dat betekent dat ondernemers met voertuigen op fossiele brandstof niet meer in deze zones mogen rijden.

In de nieuwste aflevering van de Logistiek met… Podcast praat ik met Kirsten en Moss Dolman, oprichters van MOSS. Last Mile Heroes over de laatste ontwikkelingen op het gebied van emissieloze stadsdistributie en het belang van duurzaamheid, niet alleen als het gaat om uitstoot, maar ook op het gebied van medewerkers en klanten.

Uitstoot heeft een grote impact op het leven in de stad

Traditionele vormen van stadsdistributie zijn vaak afhankelijk van voertuigen die op fossiele brandstoffen rijden. Deze voertuigen stoten schadelijke gassen uit die bijdragen aan luchtvervuiling en klimaatverandering. Hier willen Kirsten en Moss verandering in brengen. Zij maken gebruik van vervoersmiddelen die geen schadelijke uitstoot produceren, zoals elektrische voertuigen en fietsen. Dit helpt de luchtkwaliteit in onze steden te verbeteren en vermindert de uitstoot van broeikasgassen.

Emissievrij vervoer heeft ook een positieve impact op de leefbaarheid in de stad. De voertuigen zijn vaak stiller dan hun op fossiele brandstoffen rijdende tegenhangers. Dit kan bijdragen aan een stillere, meer ontspannen stadsomgeving. Bovendien kunnen kleinere, flexibelere voertuigen het aantal verkeersopstoppingen te verminderen.

De toekomst is emissieloos

Kortom, emissievrije stadsdistributie is een noodzaak voor de toekomst van onze steden. Het is een belangrijke stap in de richting van duurzamere, leefbaardere en economisch veerkrachtige stedelijke omgevingen. En zoals Kirsten en Moss Dolman van MOSS Last Mile Heroes laten zien, is het ook een gebied vol mogelijkheden voor innovatie en ondernemerschap.

Luister via de speler hieronder naar het leuke gesprek dat ik met Kirsten en Moss had, of zoek de aflevering op in je favoriete podcast app. Vergeet niet de podcast meteen te volgen, zodat je op de hoogte blijft van nieuwe afleveringen.

Deze podcast is mogelijk gemaakt door MOSS. Last Mile Heroes

Vergelijkbare berichten