Dit is het grootste containerschip in de wereld

Hoe meer containers u op een schip kunt plaatsen, hoe lager de kosten per container, althans voorlopig. Het vervoeren van grotere volumes kan de kosten verlagen en de winst verhogen. Daarom bouwt de wereld nog steeds het grootste containerschip ter wereld.

Evergreen Ever Alot, het grootste containerschip

Haar naam is Ever Alot en ze is het grootste containerschip ter wereld en ze kan heel veel containers vervoeren. Het schip is 400 meter lang en 61,5 meter breed. Het kan tot 24.004 20dt containers vervoeren. Ter referentie: je kunt vier voetbalvelden op dit schip plaatsen of 120 padelbanen of ..nou ja, je snapt het wel.

Groot maar niet efficiënt

Onder grote belangstelling van liefhebbers van grote schepen kwam het schip in Rotterdam aan. Maar hun beeld van het grootste containerschip ooit gebouwd zal niet lang meer zo zijn, want er worden op dit moment grotere schepen gebouwd.

Deze schepen zijn geweldig, maar haveneconoom Bart Kuipers van de Erasmus Universiteit in Rotterdam begrijpt niet waarom ze deze grote schepen blijven bouwen zonder de havenfaciliteiten te upgraden.

Grootste containerschip ter wereld

Schepen als de Ever Alot zijn zo groot dat het lossen niet zo efficiënt kan als zou moeten. Hierdoor verliezen ze veel tijd en ook de afhandeling van deze grote aantallen containers via de binnenvaart leidt tot lange wachttijden.

De haven van Rotterdam kreeg al eerder bezoek van grote containerschepen zoals de Ever Alot. Het meest bekende of beruchte schip is de Ever Given. Dit schip blokkeerde het Suezkanaal en veroorzaakte wereldwijd problemen met de toeleveringsketen.

De Evergreen Ever Alot komt de haven van Rotterdam binnen

Denk je dat we door moeten gaan met het bouwen van deze enorme schepen? Laat het ons weten via Twitter of LinkedIn.

Origineel verschenen op Logisticsmatter.com

Vergelijkbare berichten