bagpiper

Royal Mail gaat post bezorgen met drones

Leven op een eiland is prachtig maar soms stelt het je voor uitdagingen. Bijvoorbeeld voor het bezorgen van de post en de pakketten. Dat probleem heeft de Britse eilandengroep regelmatig. Bij slecht weer vaart de veerboot niet dan zul je moeten wachten op je doosje Nespresso cupjes.

Drones leveren de post

De Britse postbezorger Royal Mail is een samenwerking aangegaan met Skyports Drone Services. Samen zetten ze een pilot op voor bezorging van post en pakketjes met een drone op de Orkney-eilanden, ten noorden van de Schotse kust. Het betreft hier een test van 3 maanden maar men verwacht dat het project succesvol zal zijn enm dus langer door zal lopen.

Om de brieven en pakketten op de eilanden te krijgen worden ze eerst vervoerd van het postkantoor in Kirkwall naar de stad Stromness. Daar worden ze vanaf de locatie van Skyports per drone afgelevert bij Royal Mail-personeel op de eilanden Graemsay en Hoy. Postbodes halen vervolgens de pakketten en brtieven op en volgen hun normale bezorgroutes.

Korte termijn visie Royal Mail

De kosten voor dit project worden gedekt door het Freight Innovation Fund van het Britse Ministerie van Transport. Na de trial periode zullen beide partners zelf de kosten moeten dragen.

Het leveren van post via een drone is geen onbekende methode van het Britse postbedrijf. De korte termijn visie van het bedrijf omvat 50 routes voor drones. Deze moeten de komende drie jaar in werking treden in samenwerking met drone bedrijven. Om te beginnen zal men 200 drones gaan inzetten, maar dit aantal zal waarschijnlijk oplopen naar 500 stuks.

Bron: Freightwaves

Foto door Wender Junior Souza Vieira

Vergelijkbare berichten